ДОМА НОВОСТИ

АЛБАНЦИТЕ БАРААТ ПРОМЕНА НА ХИМНАТА! Османи-Албанците не се задоволни од химната и бараме да се отвори дебата

-Декларацијата на Албанските партии преставува сумарен извештај од изборните програми на политичките партии, од кои главните точки се ставени во еден документ, со цел паријата што ќе влезе во влада да ги поддржи барањата што се во интерес на Албанците.-Изјави Бујар Османи за ТВ НОВА.

Според Османи со декларацијата не се загрозува Република Македонија но Албанците бараат отпочнување на дебата за Македонската химна.

Извор:Каналплус.мк