13615351_10206766954475768_3192107518401721265_n
ДОМА ИНТЕРВЈУА

Ексклузивно интервју со Џесика Палашоска

  ДојдиВиди:Здраво Џесика, среќни новогодишни и божиќни празници, како си ? Здраво супер благодарам Среќни Празници и на вас и на сите читатели на ДојдиВиди да ни се за многу Години. ДојдиВиди:Каде и со кого ги поминавте празниците? Оваа година Ногодишните празници ги поминав заедно со нашите иселеници во Канада каде што имавме новогодишна турнеа […]

16118638_10154347472512992_1713822281_n
ДОМА ИНТЕРВЈУА

ЕКСКЛУЗИВНО!! Во “ДојдиВиди” со Иванка Додовска

Почитувани читатели, овој пат за вас редовните читатели на ДојдиВиди ја интервјуиравме професор Иванка Додовска. За беспрекорната соработка и комуникација ни останува само да кажеме големо БЛАГОДАРАМ! Во продолжение прочитајте го целото интервју: 1.ДојдиВиди: Иванка здраво, среќни новогодишни и божиќни празници, како сте? – Иванка Додовска: Среќни празници Костадин, благодарам на прашањето, одлично сум. 2.ДојдиВиди: […]

Macedonia's Foreign Minister Nikola Poposki looks on during an official visit to Helsinki October 1, 2012. REUTERS/Markku Ulander/Lehtikuva (FINLAND - Tags: POLITICS) NO THIRD PARTY SALES. NOT FOR USE BY REUTERS THIRD PARTY DISTRIBUTORS. FINLAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN FINLAND
ДОМА ИНТЕРВЈУА

ПОПОСКИ ЗА „ЛА ВЕРИТА“: Сорос да престане да ја дестабилизира Македонија (ИНТЕРВЈУ)

Лобито на Сорос финансираше македонски невладини организации со сума којашто се доближува до 5 милиони годишно. Практично, истата сума којашто владата успеа да ја обезбеди со кампањите за поддршка на здравствените проекти и на проектите за стручно оспособување, вели Никола Попоски во интервју за „Ла Верита“ Категоричен став дека Македонија сака да стане дел од […]

15590651_696208347220799_1076594363947282513_n
ДОМА ИНТЕРВЈУА

ЕКСКЛУЗИВНО!! Во “ДојдиВиди” со Марија Дулевска(Директор на ООУ Блаже Конески Прилеп)

ДојдиВиди овој пат за вас редовните наши читатели разговараше со директор Марија Дулевска. Дулевска е пример за еден директор, посветеност и многу труд вели се клучот за успехот. Во продолжение прочитајте го целото интервју: 1.ДојдиВиди – Здраво Марија како сте? -Здраво добра, благодарам на прашање! 2.ДојдиВиди – Како поминавте за Новогодишните и Божиќните празници? -Како […]

10258028_10203906817384227_7677248400288319224_n
ДОМА ИНТЕРВЈУА

Во целост ви го пренесуваме интервјуто со г-ѓа Весела Честоева, директорка на Археолошкиот музеј на Р. Македонија дадено за порталот “МАРИЛИ”

Ова беше прва македонска археолошка изложба во САД и основна цел ни беше да го прикажеме целокупниот развоен пат на накитот од нашата историја, а притоа одделно да се истакне секој историски период. Презентираните артефакти претставуваат сведоштво за културниот континуитет и идентитет, уметничките тенденции и иновативниот дух на луѓето што егзистирале на оваа територија од […]

12923293_10207436734810573_4176824794800250109_n
ДОМА ИНТЕРВЈУА

ЕКСКЛУЗИВНО!! Во “ДојдиВиди” со Д-р. Златко Кесковски

Тимот на “ДојдиВиди” овој пат за вас редовните читатели на нашиот портал го интервјуира г-дин, Д-р. Златко Кескови. Задоволството е на наша страна а вие драги читатели ужувајте додека го читате ова интервју. 1.ДојдиВиди:Добар ден Кесковски, среќна нова 2017-та година и божиќни празници, како сте? -Среќна Нова година и Честит Божик на сите ваши читатаели […]

Macedonian Prime Minister Nikola Gruevski walks after a news conference at the government building in Skopje, Macedonia, on Saturday, Jan. 31, 2015. Prime Minister Gruevski has accused Saturday the leftist oppositional leader Zoran Zaev, for attempt of organizing a coup by blackmailing him with “recorded phone conversations that discredit country’s leadership” in order to agree on forming a technical government and early elections. The leader of the main leftist oppositional party Zoran Zaev was charged for “violence against representatives of the highest state authorities”. He was questioned by the investigative judge, but was not arrested and according to local media, he was ordered to hand over his passport. (AP Photo/Boris Grdanoski)
ДОМА ИНТЕРВЈУА

Целосно интервју на Груевски за “ДНЕВНИК”

Де­не­ска ис­те­ку­ва ро­кот ко­га прет­се­да­те­лот на др­жа­ва­та Ѓор­ге Ива­нов тре­ба да го да­де ман­да­тот за фор­ми­ра­ње вла­да на по­бед­нич­ка­та пар­ти­ја на из­бо­ри­те. Во са­бо­та­та, ал­бан­ски­те пар­тии од Ма­ке­до­ни­ја из­ле­гоа со ус­ло­ви чие ис­пол­ну­ва­ње е пот­реб­но за вла­да во­оп­што да се фор­ми­ра со нив­на пар­ти­ци­па­ци­ја. За но­ва­та си­ту­а­ци­ја раз­го­ва­ра­ме со ли­де­рот на ВМРО-ДПМНЕ, Ни­ко­ла Гру­ев­ски Ќе […]

macedonia__23692443-thumb-large-thumb-large
ДОМА ИНТЕРВЈУА

Груевски со ново интервју за “ДНЕВНИК”

Ќе се оби­дам да сос­та­вам вла­да, но не по се­ко­ја це­на. Ако се оди по до­се­гаш­ни­те ус­та­но­ве­ни прин­ци­пи во Ма­ке­до­ни­ја, би тре­ба­ло да сос­та­вам вла­да. Ако се пре­кр­шат, с` е мож­но, ве­ли во ин­тер­вју­то за „Днев­ник“ ли­де­рот на ВМРО-ДПМНЕ, Ни­ко­ла Гру­ев­ски, по по­вод плат­фор­ма­та што ја об­ја­ви­ја ал­бан­ски­те пар­тии од Ма­ке­до­ни­ја, а чие ис­пол­ну­ва­ње е […]

macedonia__23692443-thumb-large-thumb-large
ДОМА ИНТЕРВЈУА

Четврт дел од интервјуто на Груеввски за порталот “РЕПУБЛИКА”

Не мислите ли дека и вие имате дел од вината што дозволивте толку долго време да се распространи мислењето дека сте националисти? ГРУЕВСКИ: За тоа апсолутно сте во право. Како партија долг период стоевме како неми набљудувачи, а некогаш дури и не слушавме какви лаги и интриги ни прават меѓу албанскиот електорат не само медиумите […]

1290553898971_photo-gruevski-nikola-02
ДОМА ИНТЕРВЈУА

Трет дел од интервјуто на Груевски за “РЕПУБЛИКА”

Сепак  чувството на националист и за Вас се засили на последните избори кога се спротивставивте на двојазичноста на целата територија, кантонизацијата и на промената на Уставот во тој правец… ГРУЕВСКИ: На последните избори СДСМ отиде со понуда кон Албанците која нема да им го подобри животот, но звучи примамливо на прв поглед, особено кога некој […]