Untitled
ДОМА КОЛУМНИ

Колумна на Џејсон Мико-Амбасадорот Бејли приватно е бесен

Американскиот амбасадор Џес Бејли во неодамнешното интервју за ТВ „Сител“ во однос на можноста за предвремени избори изјави: „Јас би рекол, од аспект на пријател, дека нови избори не секогаш носат поинакви резултати“. Американскиот амбасадор Џес Бејли во неодамнешното интервју за ТВ „Сител“ во однос на можноста за предвремени избори изјави: „Јас би рекол, од […]

1385809_611866145545049_330923140_n
ДОМА КОЛУМНИ

Колумна на Александар Даштевски-ВООБИЧАЕНА ПРОЦЕДУРА ИЛИ ИСТРАГА?

Знаеме дека на народот му дојде преку глава од политиката на администрацијата на Обама, кој беше обичен извршител на светската олигархијата и важи за еден од најнеуспешните претседатели на САД на сите времиња. Знаеме дека на народот му дојде преку глава од политиката на администрацијата на Обама, кој беше обичен извршител на светската олигархијата и […]

Untitled
ДОМА КОЛУМНИ

Колумна на М-р Десанка Николова-КАКОВ ТРЕБА ДА БИДЕ СОВЕТНИКОТ ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНАТА ИЛИ МОДЕЛ НА ИДЕАЛЕН СОВЕТНИК!

Во очи на претстојните Локални избори, деновиве се повеќе се актуелизира прашањето за креирање на советничките листи и изборот на кандидати за советници во Советот на општините. Но каков треба да биде кадидатот за советник или кој е идеален модел на советник? И покрај тоа што оваа година ќе се одржат седмите по ред Локални […]

kerpicoski-statija-intervju-960x642
ДОМА КОЛУМНИ

Колумна на Костадин Керпичоски-Потпишување на Албанската платформа значи СМРТ за Македонија

Како мал вовед на оваа колумна би сакал да нагласам дека се работи за платформа на Албанскиот блок на партии во Република Македонија. Платформата сигурно не е составена од самите партии бидеќи и не им помага ниту пак им дава нешто плус ами оваа платформа е дело на странскиот фактор во државава НО сега оној […]

Untitled
ДОМА КОЛУМНИ

Колумна на Христо Ивановски-Ќе се удавиме ли сите во Рубиконот на Заев?

Претседателите на Бугарија, Петар Стојанов, а особено Георги Прванов одиграа клучна улога, заедно со премиерот Симеон Сакскобурготски (Сакс Kобург Гота клучните кралски семејства кои ја држат Европа во свои раце) за приемот на Бугарија во ЕУ. И Стојанов и Прванов ни беа чести гости во Македонија настојувајќи да се затворат евентуално отворените прашања како тоа […]

16127997_1826307394303523_1375741203_n
ДОМА КОЛУМНИ

Колумна на Јордан Пачков-ВЕДРАТА СТРАНА НА ПОЛИТИКАТА

Вичните на пишаниот збор, се приврзаници и се` понаклонети кон објавување колумни во коишто многу полесно го изразуваат личното мислење, отколку на останатите пишувани форми преку кои се даваат коментари за одредена општествена појава, настан или личност од секојдневието и кои се во фокусот на инересот на пошироката јавност. Еве, да ги земеме за пример […]

kerpicoski-statija-intervju
ДОМА КОЛУМНИ

Колумна на Костадин Керпичоски-Еднаш засекогаш да расчистиме!

Ние приајтели мора еднаш засекогаш да расчистиме. Прво ќе почнеме со самите себе, кој е за Македонија кој не, псотавете си такво прашање на себеси и дадете реален одговор без никој да ве слушне. Вие бидете на чисто. Каде сте, со кого сте, за што сте и за што во иднина ќе се борите. Потоа […]

Tatjana-Karakamiseva-Custom
ДОМА КОЛУМНИ

Колумна на Тања Каракамишева-ОТВОРЕНО ПИСМО

СЈО јуришнички ја одигрува последната сцена од својата комедијантска улога во правниот систем на Република Македонија. Ставајќи се во улога на кловн во сценариото за конечно растурање на државата што во моментов се случува зад сцената, овој орган ќе остане забележан во македонската меморија како главен соизвршител и соучесник во монструозното погибије на Република Македонија. […]

Andonov-1200x630
ДОМА КОЛУМНИ

Колумна на Оливер Андонов-Кој ќе му суди на Заев, а кој на Катица?

Ова е формално прашање, бидејќи како што одат работите навистина народот треба да му суди и пресуди на најголемиот предавник во поновата Македонска историја и на неговиот и странски марионет кој лажно и против уставно се претставува како специјален јавен обвинител. Всушност, ова беше контра прашање или анти теза на упорниот обид на Геровски и […]

16127997_1826307394303523_1375741203_n
ДОМА КОЛУМНИ

Колумна на Јордан Пачков-“СКОПСКО И СЕ` Е МОЖНО!“

Повеќе од евидентно е дека доаѓа времето за поголемо и посериозно ангажирање и нови сe` посилни притисоци на локалните западни агентури во земјава. Значи, ги има. Но, која или кои се причините за ваквите очекувања, особено, откако нештата кај нас започнаа, макар привидно, полека да си доаѓаат на своето место. Повторно, на помош ги земаме […]