maxresdefault
ДОМА НОВОСТИ

Јане Ченто(правнукот на Ченто) излезе со Македонски проглас и црвени линии!!!

Претходно ви го пренесувавме прогласот на Ченто, пренесен од Македонски граѓани, овој пат ексклузивно за вас оргиналниот проглас од Јане Ченто-правнук на Ченто, Македонец и патриот, голем војвода во денешно време! Секоја генерација своја битка!

15085583_10211593852469676_7440564785335152323_n

Прогласот во целост

МАКЕДОНСКИ ПРОГЛАС И ЦРВЕНИ ЛИНИИ на МАКЕДОНЦИТЕ !!!

1.СИТЕ граѓани кои што живеат во Република Македонија да зборуват и да учат САМО НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК.
2. Сите малцинства, вклучувајќи го и најголемото малцинство во Република Македонија од 15% албанци, само и само да ги вее националните и државните МАКЕДОНСКИ СИМБОЛИ (16 крако сонце, 8 крако сонце, ЛАВ) секое друго знаме или симбол на друга држава што ќе се вее да биде санкционирано како злочин и закана за уставниот поредок на Република Македонија.
3. Црвените линии на МАКЕДОНЦИТЕ се, РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА (за внатрешна и надворешна употреба),нација, МАКЕДОНЦИ, јазик МАКЕДОНСКИ.
4. Македонија национална држава на МАКЕДОНЦИТЕ.
5. Сите знамиња кои НЕ СЕ национален симбол на МАКЕДОНЦИТЕ да бидат веднаш симнати, било во западна Македонија, било во источна Македонија.
6. Сите споменици, освен ПРОМАКЕДОНСКИТЕ да бидат веднаш срушени ВЕДНАШ.
7. Сите граѓани кои со оружје тргнаа против македонските институции и Република Македонија, да бидат затворени.
8. Секој еден од МАКЕДОНСКИТЕ политичарите кој што ќе прифати БАРЕМ едно од барањата на малцинството албанци (15%) ,да биде нотирано како предавничко и да му суди НАРОДОТ, не СУДОТ.
9. Поништување на одлуката за референдум за Кичево и Струга.
10. Попис на населението и расветлување на фалсификуваниот попис од 2002 година.
11. Референдум за членство во ЕУ и НАТО.
12. Неприфаќање по никоја цена двојазичност и федерализација на земјата.
13. Зачувување на унитарноста и територијалниот интегритет на државата.
14. Прекин на преговорите со Република Грција.
15. Прекин на преговорите со СПЦ.
16. Заштита и барање на правата на МАКЕДОНСКОТО МАЛЦИНСТВО во: Грција, Бугарија, Албанија, Србија и непризнаениот протекторат Косово и Метохија.
17. Да се почитува МАКЕДОНСКАТА ЕНЦИКЛОПЕДИЈА и да се промовира онаква како што ја донесе МАНУ.
18. Да се врати старото знаме со 16 краци од Кутлеш. ВЕДНАШ
19. Да се врати Преамбулата од АСНОМ 1944.
20.МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ !!!

Македонија е, и ќе биде национална држава, премногу дозволивме да ни ја грабаат државата, време е за нашите РАДИКАЛНИ И ЦРВЕНИ ЛИНИИ !!!!

Или ќе ја почитувате Република Македонија и нејзините симболи или ќе ве нема.

Многу баравте од нас, многу попуштавме, ама дојде крајот.

ВРЕМЕ Е ЗА РАДИКАЛНОТО МАКЕДОНОНСКО КРИЛО !!!

ДА ЖИВЕЕ СЛОБОДНА, СУВЕРЕНА И САМОСТОЈНА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА !!!

“О тешко ми е земјо мила, тешка тага во душа се свила, пак ми те газат душмани клети, пак ти ги палат твоите села, пак сакаат земјо да ми те делаат, оооо проклети, да се проклети, но верувај мајко на твоите чеда, што не жалат живот да останеш цела, слава и почит на сите, што дадоа живот за тебе, за тебе МАКЕДОНИЈА МИЛА“