ДОМА НОВОСТИ

ЕКСКЛУЗИВ-ФОРМИРАНА НОВАТА ВЛАДА НА ЧЕЛО СО ВМРО-ДПМНЕ

Порталот “ЕКСКЛУЗИВ” објавува дека новата влада е веќе формирана и ќе биде составена од ВМРО-ДПМНЕ, ДУИ и Алијансата на Албанците во Македонија.

foto-130

Како што објавува порталот, ќе имаме 66 пратеници наспроти 54 од страна на опозицијата.

Порталот пишува дека битно прашање е кој ќе биде Премиер бидеќи е можно Груевски да не е новиот премиер но тоа да биде некој од редовите на ВМРО-ДПМНЕ.

Аирлија влада Македонци!!!