ДОМА НОВОСТИ

Се одмотува клопчето!! Сменет портпаротлот на Стејт Департментот кој го поддржуваше Џес Бејли

Марк Тонер, портпаролот на Стеј Департментот кој во неколку наврати му помогаше на Бејли изминативе месеци е сменет, а на негово место доаѓа Хедер Наурет од Фокс Њуз.

Оваа информација пред неколку минути ја сподели на социјалните мрежи Цветин Чилиманов, во продолжение еве што вели тој:

Конечно сменет Марк Тонер, портпаролот на Стејт Департмент кој неколку пати му дојде на помош на Бејли во изминативе месеци, вклучително и со веста на Глас на Америка минатата недела. На негово место доаѓа Хедер Науерт од Фокс Њуз, телевизија која досега повеќе пати известуваше за криминалот и злоупотребите на Бејли.

НАПОМЕНА:СТАТИЈАТА ВО ЦЕЛОСТ Е ПРЕВЗЕМЕНА ОД ПОРТАЛОТ “КУРИР.МК”